15 Ιουλίου, 2024

IRC πέρασαν κιόλας 35 χρόνια από τα πρώτα chat

Το IRC (Internet Relay Chat) είναι μιά πολύ παλιά υπηρεσία διαδικτυακή συνομιλία.Το σύστημα συνομιλίας Internet Relay Chat μόνο για κείμενο αναπτύχθηκε για πρώτη φορά το 1988 από ένα Φιλανδό IT με το όνομα Jarkko Oikarinen. Το ψευδώνυμό του στο chat ήταν Wiz.

Σημαντική ανακάλυψη που ένωσε μαζικά τους ανθρώπους για πρώτη φορά

Ο Oikarinen δεν μπορούσε να ξέρει ούτε και ο ιδιος εκείνη τη στιγμή το κατά πόσο η δημιουργία του θα επηρέαζε πολύ σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων σε όλο τον πλανήτη. Από τότε μέχρι και σήμερα σε ορισμένες περιπτώσεις, η υπηρεσία IRC έγινε ένα από τα βασικά εργαλεία επικοινωνίας διαφόρων ομάδων στο διαδίκτυο.

Πανικός στην ελλάδα με την ελευση του Irc chat

Στην Ελλάδα το IRC (I.R.C.) έγινε γνωστό στα μέσα της δεκαετίας του ’90 όταν δηλαδή άρχισε να αναπτύσσεται στη χώρα μας το Internet και εγινε κυριολεκτικά χαμός.Ουρές γινόταν ιντερνετ καφε για να πιάσουν εναν υπολογιστή για να τσαταρουν.

Εκείνη την εποχή δεν υπηρχαν τα υπόλοιπα γνωστά Facebook κ.τ.λ και ο μόνο τρόπος άμεσης επικοινωνίας των ανθρώπων ήταν το τσατ.Για όσους εζησαν εκείνη την εποψή, ηταν κάτι το μαγικό να τσατάρεις.Οσοι δεν το εζησαν δεν μπορουν να καταλάβουν,

Ο πρώτος server στην ελλάδα

Ένας από τους πρώτους (αν όχι ο πρώτος) κατόχους IRC server ήταν το GRnet (Greek IRC Network). Δημιουργήθηκε το 1995 από 8 άτομα με σκοπό να ενώσει όλους τους Έλληνες και συνεχίζει να υπάρχει μέχρι και σήμερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *