15 Ιουλίου, 2024

Τι ακριβώς είναι το ChatGPT δοκίμασε το τώρα

Εάν δεν λερετε ακόμα ακόμα και δεν σίγουροι τι είναι το ChatGPT, για το οποίο μιλάει και γράφει αυτή την στιγμή όλος ο πλανήτης, ο παρακάτω οδηγός βοηθάει να καταλάβετε καλύτερα το μεγαλύτερο trend, τουλάχιστον στη Σίλικον Βάλλεϋ, από τον περασμένο Νοέμβριο.

Τι είναι το ChatGPT

Για όσους θυμούνται τα IRC chat rooms, τα οποία ήταν ένα πρώιμο σύστημα ανταλλαγής μηνυμάτων μεταξύ χρηστών, θυμίζει αυτή την «προσωπική και άμεση» συνομιλία, αφού το bot απαντά με «προσωπικότητα» και «ανθρώπινο ύφος», δίνοντας την αίσθηση ότι «συνομιλείς» σε έναν άνθρωπο.

Ιθύνοντες και υπεύθυνοι της Σίλικον Βάλεϋ αναγνωρίζουν πως το ChatGPT, αυτήν τη στιγμή, είναι η αιχμή του δόρατος στη βιομηχανία της ανεπτυγμένης τεχνολογίας.

Παρά τις αναρίθμητες δυνατότητες που θα προσφέρει το ChatGPT, δεν «μιλάει» σαν άνθρωπος, ούτε θα τον αντικαταστήσει- όμως, κάνει λάθη, όπως ο άνθρωπος.

Μπορεί να εξηγήσει ζητήματα κβαντομηχανικής ή να γράψει ποιήματα, αλλά η πλήρης «κατάκτηση» του κόσμου από την Τεχνητή Νοημοσύνη θεωρείται, ακόμα, σενάριο επιστημονικής φαντασίας, σύμφωνα με ειδικούς.

Πως λειτουργεί το ChatGPT

Τα chat bots, όπως το GPT, τροφοδοτείται από έναν μεγάλο αριθμό δεδομένων και υπολογιστικών τεχνικών για να κάνει προβλέψεις με σκοπό να βάλει σε μία σειρά λέξεις, ώστε θα βγάζουν κάποιο νόημα.

Στην πράξη, αυτό που κάνουν τα chat bots είναι ότι όχι μόνο χρησιμοποιούν έναν τεράστιο όγκο λεξιλογίου και πληροφορίας, αλλά «καταλαβαίνει» και το νόημα της κάθε λέξης στην πρόταση.

Αυτό βοηθά στο να μπορούν να μιμηθούν γλωσσικά μοτίβα, ενώ ταυτόχρονα αποκτούν εγκυκλοπαιδική γνώση.

Μπορείς να κάνεις ζωντανή δοκιμή τώρα απο εδώ

ΕΝΑΡΞΗ CHATGPT

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *